Organisatoren

Oostlanddag 2023
Meer weten?

Organisatoren

De organisatie van Oostlanddag is in handen van onderstaande ondernemersverenigingen, gemeenten en de Rabobank:

De communicatie wordt verzorgd door Mariëlle van den Berge van Mpower.

Organisatoren

 

Organisatieteam Oostlanddag

De Oostlanddag is een dag voor en door ondernemers. Het organisatieteam steekt met veel plezier de handen uit de mouwen gestoken om voor u weer een interessant evenement te bedenken. Samen bereik je de beste resultaten. De verschillende achtergronden zorgen ervoor dat de inspiratie vrij kan stromen. Het resultaat? Kom naar de Oostlanddag en ervaar het zelf!

Organisatie Oostlanddag 2023

Op de foto v.l.n.r. Mariëlle van den Berge, Claudia Rietveld, Simone Roodenberg, Caitlin Koppe, Andrea van Hal en Lennart de Quartel. Op de foto ontbreken Ilone Ammerlaan en Raymond Burger.


Simone Roodenberg
Voorzitter


Mariëlle van den Berge
Ondernemend Lansingerland/ Communicatie Oostlanddag

 


Ilone Ammerlaan
Glastuinbouw Nederland – afdeling Oostland


Lennart de Quartel
VNO-NCW Oostland

Raymond Burger
Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp


Claudia Rietveld
NOOVA

Andrea van Hal
Gemeente Lansingerland


Caitlin Koppe
Gemeente Pijnacker-Nootdorp


Tamara de Rijke
Rabobank Zuid-Holland Midden

Organisatoren

VNO-NCW Oostland

​De ondernemers en directeuren van VNO-NCW Oostland zijn professioneel, betrokken, resultaatgericht en energiek. VNO-NCW Oostland is trots op haar invloedrijke netwerk van beslissers. De leden ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten in de regio Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Zij delen kennis en ervaring, inspireren elkaar en doen zaken.

Leden delen kennis en ervaring met elkaar en zorgen voor inspiratie. Het netwerk biedt volop kansen voor zakelijke en persoonlijke groei. De leden zijn actief in uiteenlopende bedrijfstakken, waardoor de variatie in expertise groot is. Die expertise wordt ook benut in de belangenbehartiging, waardoor VNO-NCW Oostland het meest invloedrijke ondernemersnetwerk in de regio is.

Bezoek de website van VNO-NCW Oostland

Ondernemend Lansingerland

Een succesvolle ondernemer kan niet zonder een goed functionerend netwerk. Voor ondernemers in Lansingerland is dat Ondernemend Lansingerland: de grootste ondernemersvereniging van de regio.

Een gezond ondernemersklimaat is alleen mogelijk met een sterke ondernemersvereniging. Juist in deze veranderende, onzekere maatschappij is het van belang dat ondernemers de handen ineen slaan. Ondernemend Lansingerland bundelt de kennis en de kunde van de leden (circa 250 ondernemers uit Lansingerland) en vertaalt de belangen van de leden in concrete projecten die het ondernemersklimaat ten goede komen in sociaal en economisch opzicht.

Oostlanddag overstijgt de lokale belangen, de lokale netwerken, de lokale politiek en dat versterkt de kracht en het netwerk van het Oostland.

Bezoek de website van Ondernemend Lansingerland

Noova

NOOVA is een netwerk voor vrouwelijke ondernemers en adviseurs in de regio Oostland, bestaande uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zevenhuizen-Moerkapelle.

Ben jij een ondernemende vrouw met lef, oefen je met enthousiasme jouw vak uit als ondernemer of heb je een adviserende of leidinggevende functie bij een dienstverlenend bedrijf waarbij je te maken hebt met ondernemers? Dan nodigen we je van harte uit om een avond kennis te komen maken!

Wij organiseren elke maand een avond met een boeiend programma voor gepassioneerde ondernemers die er voor open staan om elkaar te versterken. Bij NOOVA kun je bedrijfsbezoeken, workshops, netwerkbijeenkomsten en lezingen verwachten. Activiteiten waar je energie van krijgt, frisse ideeën opdoet en nieuwe contacten legt.

Bezoek de website van NOOVA

Glastuinbouw Nederland – regio Oostland

De subregio Oostland van Glastuinbouw Nederland behartigt de regionale belangen van ruim 200 glastuinbouwondernemingen in de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Waddinxveen en Zuidplas. De leden van Glastuinbouw Oostland vertegenwoordigen zo’n 75% van het glastuinbouwareaal, wat neerkomt op ruim 1.200 ha. glas.

Het Oostland is het hart van Greenport West-Holland dat zowel Westland, Oostland als Barendrecht omvat. De Oostlanddag is de gelegenheid om onder de aandacht te brengen dat het Oostland de meest innovatieve glastuinbouwregio is van Nederland en van de wereld. De moderne en innovatieve ontwikkelingen vanuit de Oostlandse bedrijven vinden navolging in de hele glastuinbouw. De belangenbehartiging door Glastuinbouw Nederland is belangrijk voor een dergelijke dynamische sector in de regio.

Bezoek de website van de regio Oostland van Glastuinbouw Nederland.

Ondernemers vereniging Pijnacker Nootdorp

De Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN) stelt zich ten doel de belangen van handel, industrie en commerciële dienstverlening binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de naaste omgeving te behartigen.

Hiervoor onderneemt OVPN de volgende activiteiten: het bevorderen van contact, overleg en samenwerking tussen leden, het onderhouden van contacten van de verenigingen met gemeente, provincie, overkoepelende organisaties en aanverwante verenigingen, het afvaardigen van vertegenwoordigers van de vereniging naar de organisaties die voor het welzijn van het Pijnackerse- en Nootdorpse bedrijfsleven nuttig kunnen zijn en alert zijn op al die zaken welke van belang (kunnen) zijn voor het bedrijfsleven.

Bezoek de website van OVPN

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, innovatie en productiviteit en dragen daarmee bij aan de welvaart en welzijn in Pijnacker-Nootdorp én het Oostland. Bovendien biedt het bedrijfsleven ook oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals op het gebied van duurzaamheid, arbeidsparticipatie en onderwijs. Het samen met ondernemers werken aan een stimulerend, innoverend en duurzaam ondernemers- en vestigingsklimaat, is een belangrijke ambitie van de gemeente.

Pijnacker-Nootdorp heeft een duurzaam en innovatief glastuinbouwcluster dat onderdeel is van de Greenport Westland-Oostland, ontwikkelt bedrijventerreinen en kantorenlocaties die aansluiten op de vraag, werkt aan een evenwichtig en fijnmazig aanbod aan detailhandel en horeca en levert hiermee een bijdrage aan een hoogwaardig woon- en leefklimaat, biedt ruimte om het economisch potentieel van het groene buitengebied beter te benutten en werkt aan het versterken van het lokale en regionale Leisure aanbod en draagt hiermee bij aan de aantrekkelijkheid van de gemeente en het hele Oostland.

Bezoek de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Gemeente Lansingerland

De gemeente Lansingerland is op 1 januari 2007 is ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Oostland heeft alles wat een gebied aantrekkelijk maakt voor bedrijven en inwoners: moderne bedrijfsterreinen met nog ruimte, innovatieve glastuinbouw, veel groen, recreatiemogelijkheden, een keur aan aantrekkelijke woningen, een goede ontsluiting en een ligging op een steenworp afstand van Den Haag en Rotterdam. Het is van belang dat deze ‘deugden’ van het Oostland wijd en zijd bekend worden. De gemeente Lansingerland zet zich daar met de ondernemers voor in.

Bezoek de website van de gemeente Lansingerland

Rabobank

Rabobank Zuid-Holland Midden vult haar rol in de lokale gemeenschap graag in door een actieve, maatschappelijk verantwoorde opstelling. Naast een all finanz dienstverlening maakt zij (branche)kennis toegankelijk en brengt zij netwerken bij elkaar. Rabobank gelooft in een duurzame relatie met haar klanten en haar omgeving. Daarom is zij al sinds de start van de Oostlanddag betrokken bij dit initiatief.

Bezoek de website van Rabobank Zuid-Holland Midden

Algemene info

Oostlanddag

De Oostlanddag is het grootste ondernemersevent van de regio. Ieder jaar komen ondernemers en overheden uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp bijeen om samen te werken aan de economie van regio Oostland. 

Laatste nieuws

Nieuws in je mailbox