Programma

Oostlanddag 2022 - VOORUIT!

Oostlanddag 2022 - VOORUIT!

Op woensdag 6 april 2022 zijn jullie van harte welkom bij de 12e editie van de Oostlanddag. Het thema is VOORUIT. Vooruit kijken. Vooruit denken. Vooruit gaan. Dat is wat we met elkaar willen bereiken in regio Oostland!

De Oostlanddag is al 12 jaar het grootste ondernemersevent in het Oostland. Het is een dag voor en door ondernemers. Ieder jaar komen ruim 300 ondernemers en overheden uit Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en omgeving bijeen om te werken aan de economie van deze regio. Het bekende programma: kijken in de keuken bij vooruitstrevende bedrijven, een diner gevolgd door een gezamenlijk avondprogramma en een netwerkborrel biedt ondernemers en overheden de kans om elkaar te ontmoeten. 

Ook in 2022 is er volop mogelijkheid om je te laten inspireren en elkaar te ontmoeten. Dus meld je aan en zorg dat je er bij bent.

Programma

14:30 uur: Inloop bedrijfsbezoek op locatie
14:45 uur: Start bedrijfsbezoek op locatie
16:15 uur: Einde bedrijfsbezoek
16:45 uur: Ontvangst Van der Valk Nootdorp
17:00 uur: Start avondprogramma (incl. diner)
19:00 uur: Plenair programma
20:30 uur: Netwerkborrel
21:30 uur: Einde Oostlanddag 2022

Bedrijfsbezoeken 

Boerderij Het Lansingerland

Boerderij Het Lansingerland is van oorsprong een melkveebedrijf in Bergschenhoek. Sinds 2010 is het uitgegroeid tot een veelzijdige, multifunctionele boerderij. Je kunt er trouwen en vergaderen, winkelen in de Landwinkel, kamperen op de camping of op avontuur met de farmsafari. De boerderij voorziet in kinderopvang en is een officiële zorglocatie.

Negatieve invloeden ombuigen naar kansrijk perspectief
Tijdens het bedrijfsbezoek neemt eigenaar Peter Gille je mee door zijn bijzondere bedrijf. Hij laat je zien hoe hij manoeuvreert tussen het ondernemerschap, het maatschappelijk speelveld en het regeringsbeleid. Hij deelt hoe hij negatieve invloeden ombuigt naar een kansrijk perspectief en hoe je de veranderende maatschappij, die de toekomst beïnvloedt, kunt gebruiken om je bedrijf op een positieve manier te veranderen. VOORUIT!

Bezoek de website van Boerderij Het Lansingerland

Bever Outdoor

Bever is de buitenwinkel van Nederland. Bever biedt de beste producten aan om alles uit je avonturen te halen. En met behulp van hun expertise helpen de Buitenexperts in hun 40 Bever-winkels jou aan het perfecte product. Daarbij motiveert Bever’s liefde voor buiten het bedrijf elke dag weer om nog duurzamer te worden. Het Our Planet-keurmerk helpt je te kiezen voor duurzamere producten. Bovendien onderhoudt en repareert Bever liever dan ze nieuwe producten verkopen. Zo maak je samen het verschil!

Verduurzamen van de Outdoorindustrie
Tijdens het bedrijfsbezoek laat Bever je zien hoe zij VOORUIT gaan met het verduurzamen van de outdoorindustrie. Zij zijn de eerste en enige retailer in Nederland die zelf gebruikte spullen inzamelt, sorteert en daar nieuwe collectie uit creëert die in hun winkels te vinden is.  Tijdens het bedrijfsbezoek neem je een kijkje in hoe dit proces verloopt en hoe Bever hierin als ketenpartners samenwerkt.

Bezoek de website van Bever

Ridder Catering + Events

Ridder Catering + Events is uitgegroeid tot een gerenommeerde cateraar in Lansingerland en verre omstreken. Aan het roer, ooit begonnen als slagerij in 1983, staat inmiddels de tweede generatie. Marnix en Oskar Ridder runnen vanuit een in 2020 geheel verbouwd pand met vergaderzalen het familiebedrijf. Ook Brouwerij Smeerpijp, de microbrouwerij van Marnix en twee compagnons, is hier gevestigd.

Bier en etiketten!
Neem een kijkje in de keuken van dit mooie familiebedrijf tijdens een boeiende rondleiding, laat daarna je smaakpapillen feest vieren bij de bierproeverij in de brouwerij en leer in de vergaderzalen meer over ‘Hoe het heurt’ aan tafel.

Bezoek de website van Ridder Catering + Events

OBS Groep 

De OBS Groep bestaat uit zes bedrijven die met elkaar van A tot Z producten en machines kunnen ontwerpen/ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden. De focus van de machinebouw ligt op automatisering binnen de logistieke sector. Hierin heeft OBS Groep een eigen product ontwikkeld om wereldwijd te kunnen vermarkten. De productiebedrijven zijn actief in uiteenlopende industrieën. 

Een doses aan inspiratie over ondernemen en doorgroeien
Het bedrijfsbezoek vindt plaats bij 247 Lasersnijden, waar zij papierloze productie hebben van metalen snij en zetdelen met de meest geavanceerde machines. Je krijgt een rondleiding in de fabriek waar zij de papierloze productie doen van snij en zetdelen. Een presentatie van de gehele OBS groep met uitgelicht de fabriek 247 Lasersnijden en hun eigen product. En een kijkje in het goods to man opslagsysteem speciaal voor de e-Commerce industrie en fulfilment bedrijven. Het wordt een doses aan inspiratie over ondernemen en doorgroeien. 

Bezoek de website van OBS Groep

Koppert 

Koppert produceert duurzame oplossingen voor de teelt van voedsel- en siergewassen. Samen met telers en in samenwerking met de natuur zetten zij zich in om de land- en tuinbouw gezonder, veiliger, productiever en weerbaarder te maken. Dit bereiken ze door natuurlijke vijanden in te zetten voor de bestrijding van plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving, en biostimulanten voor versterking van gewassen, zowel boven- als ondergronds. Vitale ecosystemen op een natuurlijke manier herstellen en beschermen is de basis voor gezonde gewassen en een evenwichtige omgeving. Voeg hierbij hun hoogwaardige knowhow en adviesdiensten, en je begrijpt waarom een toenemend aantal telers hen beschouwt als een partner met wie zij hun ambities kunnen waarmaken.

Fascinerende en interactieve tour
Tijdens het bedrijfsbezoek krijg je een korte toespraak van de directie en bezoek je onder begeleiding van medewerkers van Koppert het Experience Center. Daar maak je een fascinerende en interactieve tour door Kopperts wereld van duurzaam telen. Reis mee door hun R&D- en productieproces en ontdek welke waarde minuscule organismen, zoals roofmijten en nuttige schimmels, voor de internationale land- en tuinbouw hebben. Of neem een kijkje in een hommelnestkast en bewonder de ijverige werksters. Zien, horen en beleven! 

Bezoek de website van Koppert

Avondprogramma 

De avond start met een diner. Onder het genot van een maaltijd blikken we met elkaar terug op de bedrijfsbezoeken en kletsen we bij.

Na het diner start het plenaire programma. Zoals iedere Oostlanddag, staan ook dit jaar weer interessante en inspirerende sprekers op het podium. Wie dit zijn blijft nog een verrassing.

We sluiten de Oostlanddag af met een netwerkborrel. Want ja! Wat hebben we dat gemist.

Ontmoeten, verbinden en VOORUIT! 

Praktische informatie 

De Oostlanddag gaat van start met bedrijfsbezoeken. De ontvangst is bij de bedrijven zelf. Als je jezelf hebt aangemeld ontvang je voorafgaand aan de Oostlanddag informatie over de locatie en bereikbaarheid van het door jouw gekozen bedrijf. 

Het avondprogramma vindt plaats bij Van der Valk Nootdorp. Het adres is Gildeweg 1, 2632 BD Nootdorp. Er is beperkt parkeergelegenheid. Wij adviseren iedereen met de fiets te komen en/of met elkaar mee te rijden.

Vooralsnog zijn er geen coronamaatregelen waar wij rekening mee dienen te houden. Mocht dit veranderen dan ontvangen degene die zijn aangemeld hierover bericht en melden wij dit op deze website.

Algemene info

Oostlanddag

De Oostlanddag is het grootste ondernemersevent van de regio. Ieder jaar komen ondernemers en overheden uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp bijeen om samen te werken aan de economie van regio Oostland. 

Laatste nieuws

Nieuws in je mailbox