Terugblik 2019

Meer weten?

Ruim 300 ondernemers bezochten de Oostlanddag met het thema Future Fit. Met een inspirerend middagprogramma, waarin 5 verschillende bedrijven vertelden over hun bedrijfsvoering en een dynamisch avondprogramma. Want hoe Future Fit is nu eigenlijk een gieter?

Een kijkje bij andere ondernemers is altijd goed. Dit jaar is stelden vijf hele verschillende bedrijven in de agrarische sector, (data)technologie en outdoorsport hun deuren open. Het enthousiasme van deelnemers was groot en het kiezen moeilijk. Anthura, LG Flowers / Oosterlaan Architecten, Lenntech, Fugro en Outdoor Valley vertelden ieder meer over het bedrijf en hoe zij Future Fit ondernemen. Dit jaar is dit vastgelegd in een sfeerimpressie die aan het begin van het avondprogramma werd getoond.

Podium voor ondernemers uit het Oostland
Dit jaar geen inspirerende gastspreker ‘van buiten’ maar podium voor ondernemers uit het Oostland. Hoe mooi is het om deze ondernemers podium te bieden, veelal wereldwijde spelers met internationale allure. De avond startte met een sfeerimpressie van de bedrijfsbezoeken. Hiermee werd een mooie brug geslagen tussen het middag- en avondprogramma. Trots, diversiteit, enthousiasme sprankelde uit deze compilatie. Avondvoorzitter Rob Veenman triggerde de deelnemers in de zaal met prikkelende vragen want wat betekent Future Fit voor jou?

Uniek: een 100% gerecycelde gieter van Houweling International
Houweling International uit Bleiswijk maakt als eerste aanbieder een gieter van 100% gerecycled plastic. Zij wonnen met dit idee een tender. Eigenlijk zonder dat er nog een fabriek voor was. Maar alles blijkt mogelijk, deze week produceert Houweling International de eerste 100% gerecyclede gieters om volgend jaar in totaal 1,5 miljoen gieters te kunnen leveren aan een grote tuincentrumketen. Met deze kennis trokken zij de aandacht van Coca-Cola en Unilever. Maar Future Fit betekent meer: zonder medewerkers geen bedrijf. De medewerkers van Houweling kunnen gebruik maken van (personal) training tegen een zeer gereduceerd tarief.

Huis van Heron
Begin 2020 opent het Huis van Heron de deuren op het Bedrijvenpark Heron in Nootdorp. Huis van Heron is een online platform en een netwerkorganisatie met als doel ‘verduurzaming van je omgeving’. Vanuit dit initiatief worden partijen bij elkaar gebracht, kennis gedeeld, innovaties getoond en verduurzamingsmogelijkheden worden heel concreet gemaakt voor ondernemers. Door middel van stellingen wist Kirstin de Boer, kwartiermaker van Heron de deelnemers uit te dagen na te denken hoe het staat met hun kennis op het gebied van duurzaamheid

Virtual Reality biedt toegevoegde waarde bij ontwerpen
Levensecht ontwerpen door Virtual Reality, dat is bij Houweling Architecten inmiddels een gangbare werkwijze. Door VR kan de opdrachtgever echt door het gebouw lopen en het voorstel ervaren zonder dat er nog een steen staat. Jan Houweling: “Het is zo levensecht dat ik soms mensen echt op hun schouder moet tikken om aan te geven dat ze nog steeds bij ons op kantoor zijn.” Dat ervaarde Ferry van Buijtene als oud-voorzitter van de Oostlanddag ‘live’. Met VR-bril kreeg hij een rondleiding door het pand van Houweling Architecten en de zaal keek live mee.Lansingerland, Pijnacker-NootdorpRabobankNOOVAOndernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN)Glastuinbouw NederlandVNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland. Zij zetten zich jaarlijks in om een uniek evenement te organiseren voor ondernemers uit het Oostland om zo samen te werken aan een economisch sterker Oostland.

Algemene info

Oostlanddag

De Oostlanddag is het grootste ondernemersevent van de regio. Ieder jaar komen ondernemers en overheden uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp bijeen om samen te werken aan de economie van Oostland.

Laatste nieuws

Nieuws in je mailbox