Tilly van der Knaap volgt Ferry van Buijtene op als voorzitter van de Oostlanddag, het grootste ondernemersevent van de regio. Van der Knaap is eigenaar van SiteforSites, van Buijtene is mede-eigenaar van ICT bedrijf Support IT en was voorzitter van de laatste twee edities van de Oostlanddag.

Doel van de Oostlanddag is door samenwerking, kennisdeling en samenkomen concrete resultaten te boeken en zo te zorgen voor een sterker Oostland. De meest recente editie van de Oostlanddag – op 10 oktober 2018 – was alweer de 10e editie van het evenement wat met zo’n 350 bezoekers is uitgegroeid tot het grootste netwerk evenement in de regio. Het programma bestond uit vijf workshops bij bedrijven in de regio, avondprogramma met topspreker Ruud Veltenaar en een feestelijk diner met gezellige borrel.

Initiatiefnemers van de Oostlanddag zijn de gemeente Lansingerland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank Zuid-Holland Midden, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN), LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland. Deze partijen vormen samen een organisatiecomité.

Voorzitter
Ferry van Buijtene nam sinds 2015 deel aan het organisatiecomité en was tijdens de Oostlandag-edities van 2017 en 2018 voorzitter. “Heel erg leuk om te doen, een evenement waar we in de regio heel trots op moeten zijn. Binnen het comité en rondom het evenement zit veel energie en dat is fijn werken. Na 4 jaar weer tijd voor een nieuw gezicht en voorzitter,” zegt van Buijtene die de vrijgekomen tijd goed kan gebruiken bij Support IT.

Tilly van der Knaap volgt van Buijtene op als voorzitter. “Ik herinner mij nog heel goed de eerste keer dat ik bij de Oostlanddag aanwezig was zo’n 4 jaar geleden. Mijn baan opgezegd om volledig te kunnen kiezen voor het ondernemerschap. Ik merkte dat ik behoefte had aan verbinding met verschillende ondernemers in een brede omgeving. Door nieuwe technieken is het mogelijk om online de connectie aan te gaan, maar het blijft daarnaast enorm belangrijk om elkaar echt te ontmoeten en te inspireren zoals op de Oostlanddag.”

“En er gebeurt nog veel meer binnen het Oostland wat ondernemers en overheden verbindt. Denk bijvoorbeeld aan de Gebiedsverkenning Oostland en Greenport West-Holland. En dit is nog maar een klein stukje dat ik weet. Het tuinbouwcluster, onze logistieke corridor, de technische bedrijven, detailhandel alles staat in verbinding. “

“De Oostlanddag is een prachtig middel om te verbinden. Denken in clusterkracht, knelpunten en kansen zien. Wat gebeurt er nu allemaal; de kracht van lokaal. Je hebt elkaar nodig om tot bepaalde resultaten te komen, maar daarvoor moet je elkaar wel kennen, van elkaars bestaan afweten en weten wat er speelt. Niet iedere ondernemer hoeft aan de bestuurstafel of ander overleg te zitten maar als er iets is, dan is het fijn als je weet waar je terecht kunt. “

Oostlanddag 2019: woensdag 9 oktober 2019
De eerste bespreking is alweer geweest. Tilly: “Dit jaar staat de Oostlanddag gepland op woensdag 9 oktober 2019. Reserveer dus alvast in de agenda. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met het organisatiecomité ook de komende editie weer tot een succes te maken.”